ScrollToTop

SALON BEZSENNOŚĆ – Magda Gessler

22 lutego 2008 (Piątek) godz. 18.00

SPOTKANIE PEŁNE NIEZWYKŁYCH SMAKÓW I SMACZKÓW CZYLI: „SALON BEZSENNOŚĆ” Z MAGDĄ GESSLER

 

Magdalena Gessler, absolwentka akademii Sztuk Pięknych w Madrycie, polska malarka i restauratorka, współtwórczyni, właścicielka lub współwłaścicielka wielu renomowanych restauracji, zaliczana do najważniejszych restauratorów w Polsce.

Stworzyła ponad 20 polskich restauracji między innymi warszawskiego Fukiera i Zielnik, poznańską Bażanciarnię i wrocławską Jadkę.

Magdalena Gessler zajmuje się aranżacją wnętrz i jadłospisów, kreowaniem nastroju pięknych miejsc. Lubi kuchnię bogatą w smaki i aromaty, prawdziwą i pięknie podaną.

Najnowsza książka Magdaleny Gessler „Kocham Gotować” to oryginalna książka kucharska, ”Przewodnik po kuchni, emocjach i … kolorach.” Zawiera około 200 przepisów, anegdoty oraz liczne ilustracje.”

Autorka proponuje wyrafinowane przepisy na różne dania uporządkowane według emocji i kolorów. Pożądanie-fiolet, zazdrość-żółty, zaloty- różowy, miłość – czerwień, zdrada-czerń. Od barszczu, przez befsztyk i frutti di mare po „niebiańskie chmurki cielęce o smaku z dorsza” i chrupiącą babkę czekoladową.

Ta książka, którą Magdalena Gessler będzie promować na spotkaniu podczas „SALONU BEZSENNOŚĆ” to przeniesienie kuchni w zupełnie inny wymiar.

Wymiar metafizycznych smaków i emocji, których będzie nam dane spróbować, uszczknąć, zabrać ze sobą i…

Już nie zapomnieć…

Powrót